Stalen Deuren West-Vlaanderen

AG Stalen Deuren in West-Vlaanderen is uw specialist in smeedijzeren ramen en deuren. Dankzij onze jarenlange ervaring bieden wij pure vakmanschap en maatwerk met de beste materialen.

Onze troeven

Wij hechten waarde aan het kleinste detail en staan onze klanten bij van A tot Z, van bij het ontwerp en het opmeten van uw ramen en deuren tot aan de plaatsing en eindafwerking. Bij ons kunt u kiezen uit talloze variaties en afwerkingen. Elke klant is bijzonder en wij luisteren dan ook aandachtig naar uw wensen. Samen met u bekijken we de diverse mogelijkheden en helpen u zoeken naar de beste oplossing op maat van de stijl van uw woning en het beoogde doel. Wanneer u met AG Stalen Deuren in zee gaat, kunt u op beide oren slapen. Wij zorgen voor een perfecte uitvoering en plaatsing van al uw smeedijzeren deuren en ramen zodat u er een leven lang van kunt genieten.

De voor- en nadelen in vergelijking met andere materialen

Stalen deuren en ramen worden steeds populairder en West-Vlaanderen en de rest van België. Heel wat mensen ontdekken de vele voordelen van dit stevige materiaal en in vergelijking met hout, aluminium of PVC. We overlopen even de verschillende voor- en nadelen.

VOORDELEN

 • Stalen deuren en ramen zijn een echte eye-catcher en geven uw woning een extra finishing touch. Ze zijn tijdloos en ogen exclusief. Bovendien passen ze prima in alle soorten interieuren: modern, klassiek, retro, industrieel, landelijk,…
 • Met staal kunt u heel wat kanten op. Het heeft de meeste constructiemogelijkheden in vergelijking met zijn concurrenten. Dankzij de enorme mechanische sterkte kunt u bijvoorbeeld variëren van brede tot uiterst fijne profielen en ook qua vorm doet geen enkel ander materiaal beter. Van bogen tot decoratieve effecten en de indeling van de raamvlakken,… De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Maar ook qua afwerkingsmogelijkheden steekt staal erbovenuit. U kunt kiezen tussen alle RAL-kleuren en het staal laten bewerking volgens uw persoonlijk smaak.
 • Staal is het stevigste materiaal op de markt voor raam- en deurprofielen. Het heeft dan ook een levensduur van 50 jaar of langer. Bovendien beschikken stalen ramen over een groot draagvermogen dat het plaatsen van grote glaspartijen of overbruggingen mogelijk maakt.
 • Staal is zo goed als onderhoudsvrij. Het is voldoende om de stalen profielen met wat water en een mild reinigingsmiddel schoon te maken
 • Staal is uiterst brandwerend en smeedijzeren ramen en buitendeuren zijn door hun stevigheid een ware nachtmerrie voor inbrekers.
 • Staal is zeer duurzaam. Door de lange levensduur en de stevigheid, kunnen de deuren en ramen na de sloop van een woning perfect gerecycleerd worden. Een ideale optie voor wie veel waarde hecht aan het ecologische aspect.
 • Stalen buitendeuren en ramen zijn zeer weersbestendig.
 • Staal biedt een uitstekende akoestische isolatie. Ideaal om bijvoorbeeld omgevingsgeluiden buiten te sluiten wanneer u langs een drukke straat woont.

NADELEN

 • Staal is in vergelijking met de andere materialen, niet goedkoop. Daar tegenover staat wel de lange levensduur, weersbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid, wat je minder terugvindt bij de concurrenten.
 • Hoewel stalen ramen en deuren goed isolerend zijn, scoren ze hierin het slechtst ten opzichte van de andere materialen. Hier zijn echter al oplossingen voor waardoor u toch aan een mooie U-waarde komt. Bovendien kunt u hoogrendementsglas gebruiken waarvoor u in aanmerking komt voor premies bij zowel de Vlaamse Overheid als bij Fluvius.
 • Er zijn mindere gespecialiseerde leveranciers voor stalen schrijnwerk dan voor hout, PVC of aluminium. AG Stalen Deuren te West-Vlaanderen is echter een prima optie die vakkennis combineert met een goede prijs-kwaliteit.

Soorten stalen deuren

Zoals reeds bij de voordelen besproken kunt u met staal heel wat kanten op. Er bestaan dan ook heel wat variaties in smeedijzeren ramen en deuren.
Als eerste kunt u kiezen voor zowel draaideuren, schuifdeuren en vouwdeuren. Heeft u hierin uw keuze gemaakt, dan kunt u gaan verfijnen en uw stalen deur laten vervaardigen geheel volgens uw persoonlijke smaak en in de stijl van uw woning.

DRAAIDEUREN

Kies hier bijvoorbeeld voor taatsdeuren met niet-zichtbare scharnieren boven- en onderaan het profiel. Ideaal voor strakke, moderne woonstijlen. Of ga voor een meer authentieke look en opteer net voor duidelijk zichtbare scharnieren in combinatie met brede profielen.

SCHUIFDEUREN

Schuifdeuren kunnen zowel functioneel (bv in een ruimte waar een standaard draaideur moeilijker te plaatsen is) als esthetisch zijn. In een moderne villa raden we verfijnde profielen aan met een onzichtbare rail en draagwielen. Ga je voor een landelijke of industriële look, dan zijn robuuste profielen met een duidelijk zichtbare rail en staldeurwielen de perfecte keuze. Naast een plaatsbesparende functie worden schuifdeuren ook vaak gebruikt in een room divider of een veranda.

VOUWDEUREN

Vouwdeuren of harmonicadeuren zijn ware eyecatchers en ideaal bij poolhouses en veranda’s. Maar ook in restaurants worden ze vaak gebruikt als buitendeur tussen de binnenzaal en het terras. Ze kunnen zonder bovenrail gemonteerd worden wanneer ze uit slechts twee delen bestaan. Wenst u graag meerdere delen, dan is een bovenrail nodig voor een stabiele geleiding. Daarnaast kunt u ook nog kiezen tussen vouwdeuren in gelijke delen of in delen van verschillende deurmaten.

Zowel draai- als schuifdeuren kunnen gekozen worden in één of twee delen. Alle types zijn bij AG Stalen Deuren te West-Vlaanderen te verkrijgen in vol glas met een verfijnd of robuust smeedijzeren frame of in een model met glasindeling naar eigen keuze.

De eindafwerking bepaalt de look

Stalen deuren en ramen zijn dus altijd een goede keuze, wat de stijl van uw woning of bedrijf ook is. Daarnaast zijn ze geschikt voor heel wat verschillende doeleinden. De eindafwerking bepaalt mee de stevigheid maar vooral de uiteindelijk look.  
Voor een modern interieur zijn stalen taatsdeuren met een verfijnd metalen frame en dito deurkruk een uitstekende keuze. Ga voor de ultieme perfectie voor een stalen deur met remmende functie die zachtjes dichtdraait. Bij een strak interieur passen zowel volledig glazen deuren met buitenframe of deuren met een subtiele raamindeling. Het glas kunt u eventueel nog laten zandstralen om inkijk te verminderen.

Bij een meer landelijke stijl met authentieke houten elementen wil je eerder duidelijk zichtbare robuuste profielen, scharnieren en ophangsystemen. Ook zal een deur met glasindeling beter tot zijn recht komen dan een volledige glazen deur.

Licht creëren en geluid dempen

Bij AG mochten we reeds heel wat stalen deuren in West-Vlaanderen plaatsen. Van woningen en restaurants tot bedrijfsgebouwen. Vooral bij particulieren en restaurantuitbaters worden stalen deuren en ramen steeds populairder. Dit komt vooral door de veelzijdigheid qua gebruik, maar ook het esthetische speelt een grote rol. Uw woning of restaurant is uw visitekaartje waar u uw persoonlijkheid in wil laten doorstralen. Stalen ramen en deuren bieden u hiervoor eindeloze keuzes.
Bij woningen hebben smeedijzeren deuren de meest uiteenlopende functies: om meer licht binnen te halen in bepaalde kamers en ze er ruimer te laten uitzien, als tussendeur tussen de woonruimte en een lange smal hal, als afsluiting van een dressing of als divider tussen bijvoorbeeld de leefruimte en de veranda voor een optimale natuurlijke lichtinval.

Bij restaurants en brasserieën merken we vooral een evenwicht tussen functioneel en esthetiek. Grote zalen worden onderverdeeld in kleinere delen voor meer gezelligheid zonder het gevoel van ruimte te verliezen. En grote raampartijen met een schuif- of vouwdeur zijn niet alleen handig voor het personeel, maar zorgen ook voor een eenheid tussen binnen- en buitenruimte.

In het bedrijfsleven is vooral het akoestische effect dat de doorslag geeft. Binnen grote kantoorruimtes onderverdeeld in aparte bureaus zijn vooral de volledig glazen deuren met stalen frame een veel gekozen optie om het geluid tegen te houden en het personeel toch een gevoel van onderlinge verbondenheid te geven.

Zelf uw ramen en deuren steken?

Veel mensen zijn fervente doe-het-zelvers en klussen het liefst zoveel mogelijk zelf in hun huis. Van vloeren leggen tot zelf muren metsen of schrijnwerk plaatsen, ze doen het allemaal. Dit is natuurlijk fantastisch als je hiervoor de nodige vaardigheden hebt en het is een stuk goedkoper. Maar toch zouden we het zelf plaatsen van stalen ramen en deuren ten zeerste afraden. Vooral bij buitenschrijnwerk moet u ervan bewust zijn dat een slecht geplaatst raam voor heel wat warmteverlies kan zorgen. Daarnaast zijn er nog heel wat redenen om uw stalen ramen en deuren door een specialist te installeren. Speciale technieken zoals bijvoorbeeld bij taatsdeuren vergen specifieke vaardigheden, een deur of raam dat een millimeter te veel naar links, rechts, boven of onder geplaatst is, kan slepen of niet goed aansluiten,… Maar ook het verwijderen van bestaande kozijnen, het opmerken en verhelpen van eventuele bestaande problemen en de eindafwerking vergen de vaardigheid van een echte vakman. Daarenboven zal een professional ervoor zorgen dat uw ramen en buitendeuren geplaatst worden met aandacht voor de strenge isolatienormen.

Op korte termijn is een vakman misschien duurder, maar op langere termijn zal het absoluut voordeliger uitkomen en een duidelijke meerwaarde bieden.

Wenst u graag meer info? Neem dan gerust contact met ons op. Ga zeker ook al eens kijken bij onze realisaties en doe er inspiratie op voor uw eigen project. Voor de opmaak van een offerte op maat komen we graag bij u langs om uw wensen te bespreken en de nodige opmetingen te doen. Wij leveren en installeren stalen deuren en ramen in heel Oost- en West-Vlaanderen.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!