Stalen deuren Oost-Vlaanderen

Ben je op zoek naar een specialist in stalen deuren in Oost-Vlaanderen? AG Stalen Deuren te Tielt staat garant voor optimale kwaliteit, maatwerk en professionele plaatsing van smeedijzeren ramen en deuren. Talloze variaties en afwerkingen mogelijk.

Waarom AG Stalen Deuren?

Wij verzorgen de realisatie van uw stalen deuren en ramen van A tot Z. Van bij de eerste schets en het onderwerp tot aan de plaatsing. Wij werken enkel met uiterst kwalitatieve materialen en hebben reeds heel wat ervaring. Met maatwerk bedoelen we dan ook dat we uw stalen deuren creëren geheel volgens uw wensen en tot op de millimeter passend in de te plaatsen deuropening.

Door onze jarenlange vakkennis staan we u ook graag bij met het nodige advies wat betreft de uitwerking en vormgeving van uw deur. Wij luisteren naar onze klanten en bieden gerichte oplossingen passend binnen uw woonstijl.

Diverse mogelijkheden

Met stalen deuren kunt u heel wat kanten op. Door het grote aantal mogelijkheden zijn ze zowel perfect als eye-catcher in uw interieur als om eventuele problemen op te lossen. Enkele redenen waarom mensen kiezen voor een stalen deur met glaswerk zijn:

 • Om de woning een hedendaagse of net authentieke look te geven.
 • Om een zichtlijn doorheen de verschillende ruimtes in de woning te trekken.
 • Om kleinere ruimtes een ruimere look te geven.
 • ….

Hiervoor heb je de keuze tussen volgende type stalen deuren:

 • Een draaideur met zichtbare scharnieren. (vooral bij landelijke woningen)
 • Een draaideur met onzichtbare scharnieren boven- en onderaan. (= taatsdeur)
 • Dubbele of enkele draaideur.
 • Een vouwdeur. (enkel of dubbel)
 • Een schuifdeur. (enkel of dubbel)

Al deze types zijn zowel te verkrijgen volledig in glas met een verfijnd smeedijzeren frame als in een model met glasindeling naar eigen keuze.

Van woning tot kantoorruimte

We mochten reeds heel wat stalen deuren in Oost-Vlaanderen plaatsen op tal van uiteenlopende plaatsen. Standaard worden smeedijzeren deuren gekozen als voordeur bij een moderne woning of als binnendeur om bepaalde kamers lichtrijker te maken en er ruimer te laten uitzien. Een tussendeur tussen de woonruimte en een lange smal hal, een schuifdeur als afsluiting van een dressing of als divider tussen bijvoorbeeld de leefruimte en de veranda voor een optimale, natuurlijke lichtinval.

Maar ook in het bedrijfsleven vallen stalen deuren in de smaak. Restaurants en winkels gebruiken smeedijzeren ramen en deuren als finishing touch in hun interieur. Binnen kantoorgebouwen zijn vooral de volledig glazen deuren met stalen frame een veel gekozen optie om de aparte kantoorruimtes van elkaar te scheiden.

Stalen deuren en ramen zijn namelijk niet alleen warmte-isolerend, maar ook ideaal als akoestische demping.

De voordelen van stalen deuren

Stalen deuren en ramen worden steeds populairder. En dat is niet zonder reden. Ze bieden namelijk heel wat voordelen.

 • Ze geven optisch een ruimere uitstraling in het interieur. Zo lijkt een kleine ruimte in uw woning plots groter en lichter.
 • Ze bieden een akoestische isolatie. Dit is bijvoorbeeld ideaal in een grote kantoorruimte opgedeeld in aparte kamertjes. De werknemers hebben nog steeds een soort verbinding met elkaar, maar  kunnen zich beter concentreren door de demping van het geluid van hun collega’s.
 • Ze zijn gemakkelijk te onderhouden.
  Ondanks de verschillende raamverdelingen, vergen stalen deuren en ramen nauwelijks onderhoud. Het stof op het stalen frame en de scharnieren is eenvoudig met een doek af te vegen en de ramen zijn snel weer proper met het gebruik van een kleine hoeveelheid water in combinatie met Glassex.
 • De mogelijkheden qua styling zijn nagenoeg eindeloos. Smeedijzeren deuren komen perfect tot hun recht in alle stijlen interieurs: modern, klassiek, landelijk,…
 • Staal is brandvrij en gaat, mits correct onderhoud, een leven lang mee. Aangezien stalen ramen en deuren ook tijdloos zijn, zijn ze hierdoor uiterst milieuvriendelijk.
 • Ze kunnen ontworpen worden in alle kleuren en maten.
 • Stalen deuren zijn uiterst robuust en stevig, maar zien er toch elegant uit en gaan soepel open en dicht. Bovendien maken ze het inbrekers extra moeilijk om in uw woning binnen te geraken.
 • Staal is uiterst weersbestendig.

Strak of landelijk

Zoals reeds gezegd past een stalen deur zowel in een strak, modern interieur als in een woning met een landelijke uitstraling. Alles hangt hierbij af van de eindafwerking.
Kies voor een modern interieur voor stalen taatsdeuren met een verfijnd metalen frame en dito deurkruk. Ga voor een volledig glazen deur met buitenframe of een subtiele raamindeling. Ook schuifdeuren met onzichtbare wielen en plooideuren doen het geweldig als eye-catcher in een strak intereur.

Heb je een landelijke woning met veel authentieke, houten elementen? Dan is een smeedijzeren deur met duidelijk zichtbare stalen profielen de perfecte aanvulling. Ga hier voor robuuste scharnieren of opteer voor een schuifdeur met staldeurwielen in een duidelijk zichtbare rail voor de ultieme rustieke, landelijke look.

Zelf uw ramen en deuren steken?

Sommige mensen werken het liefst zoveel mogelijk zelf aan hun woning. Begrijpelijk, want het is een stuk goedkoper. Het is echter ten zeerste af te raden om uw binnen- en buitenschrijnwerk zelf te plaatsen. Er zijn heel wat redenen om uw stalen ramen en deuren te Oost-Vlaanderen te laten installeren door een specialist. Op korte termijn is het misschien duurder, maar op langere termijn absoluut goedkoper en duurzamer.

Bij de installatie van ramen en deuren komt namelijk heel wat kijken. Denk maar aan het verwijderen van de bestaande kozijnen, het verhelpen van eventuele problemen, het precisiewerk bij de plaatsing en de eindafwerking.

Door het werk aan een professional over te laten, ben je zeker dat uw metalen ramen en deuren tot op de millimeter perfect geplaatst zijn. De profielen sluiten overal netjes aan, de ramen en deuren gaan soepel open en dicht, eventuele kleine probleempjes worden vlot opgelost en last but not least: een professional zal ervoor zorgen dat uw ramen geplaatst worden met aandacht voor de strenge isolatienormen.

Hoe zit het met de isolatiewaarde?

Hoewel stalen ramen en deuren de hoogste isolatiewaarde hebben in vergelijking met ramen uit hout, pvc of aluminium, worden ze toch steeds populairder.

De isolatiewaarde van staal ligt namelijk tussen 2.6 en 1.9 W/m²K. Dit is niet helemaal voldoende om aan de strenge toekomstige eisen voor het EPC te voldoen. Maar je kunt de waarde behoorlijk laten dalen door gebruik te maken van thermische onderbreking en afstandshouders. Hierbij bestaan de profielen van stalen ramen uit twee stukken staal met daartussen een kunststof isolator.

De hogere isolatiewaarde ligt dus niet aan het glas. Het is perfect mogelijk om stalen deuren en ramen te voorzien van hoogrendementsglas waarbij je recht hebt op een premie. In 2022 komt dit bij Fluvius neer op € 16,00 per m². Daarnaast kun je ook nog een overkoepelende renovatiepremie aanvragen voor HR-gas en dit voor een dekking van 30 tot 40% van de kosten. De voorwaarden hiervan vindt u op de website van de Vlaamse Overheid.
Of u neemt contact met ons op en wij geven u de nodige informatie.  

Laat de hogere isolatiewaarde u dus zeker niet tegenhouden. Ten eerste kan er wat aan gedaan worden en ten tweede kunnen andere materialen niet op tegen de talloze voordelen van staal.

Breng de natuur in je huis

Wie in een landelijke omgeving woont met mooie vergezichten, wil hier uiteraard ten volle van kunnen genieten. Met grote glazen ramen haal je niet alleen veel natuurlijk licht in huis, je krijgt een nog groter natuurgevoel. Stalen ramen zijn de ideale oplossing voor grote glaspartijen zoals een volledige buitenmuur uit glas, een veranda of poolhouse,… Dankzij het stevige, weersbestendige materiaal en de veelzijdige look heb je twee vliegen in 1 klap: een stevige constructie en een unieke eye-catcher.

Beeld u hierbij een grote bijpassende dubbele stalen schuif- of plooideur en je hebt de ultieme natuurbeleving. De temperatuur binnenshuis houdt u op peil aan de hand van een automatische zonnewering.

Ook voor restaurants is een grote raampartij met stalen profielen en geïntegreerde schuif- of vouwdeur een mooie oplossing om bijvoorbeeld een geleidelijke overgang naar uw terras te maken. Binnen- en buitenruimte worden één geheel en wie houdt van de buitenlucht, maar liever in de schaduw zit, kan kiezen voor een binnentafeltje vlak bij het openstaande raam. Ook voor uw personeel is dit gemakkelijk werken. Geen smalle deur meer om zich door te wringen met een volle plateau en een beter overzicht over alle klanten.

Meer oplossingen zien? Neem dan een kijkje bij onze realisaties en doe er inspiratie op voor uw eigen project. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij leveren en installeren stalen deuren en ramen in heel West- en Oost-Vlaanderen.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!